Screenshot 2 116
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 30, 2021 @ 10:50
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Najbolja skijašica svijeta Petra Vlhova u svojoj knjizi otkrila je šokantnu ispovijest o svom doskrašnjem treneru, Italijanu Liviju Magoniju.

NER FIT

Vlhova je prošle sezone bila najbolja na svijetu i osvojila je veliki Kristalni globus. Do trofeja je došla s trenerom Liviom Magonijem, ali je otkrila da je godina bila mravi “masakr” za nju.

Dvojac je raskinuo saradnju, a Petra je sve otkrila u svojoj knjizi. Ispričala je da je sve za nju bila jedna velika tortura.

“Prve tri godine s Liviom Magonijem su bile fantastične. Otkrivao mi je novi svijet i podučavao me, ali postepeno su stvari postajale sve gore, a prošla sezona je bila pravi masakr. Da sam nastavila s njim, mogla bih se takmičiti još maksimalno dvije godine, a onda bih vjerovatno prestala ili izgorjela u svemu tome. Prema meni se odnosio kao prema stroju, a ne kao ženi koja je emocionalna i može imati loše dane. Nikada nije bio zadovoljan. Povrijedio je i mene i ljude oko mene, a to je bilo loše. Kad god bih mu povjerovala, vratilo mi se kao bumerang. Nikad nisam bila dovoljno dobra”, rekla je emotivna Vlhova.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Dvojac je raskinuo saradnju nakon što je Magoni dao intervju za Corriere della Sera u kojem je poručio da Petra ne može više napredovati jer to nema u svom DNK.

“Najprije nisam shvatala o čemu se radi. Prevela sam članak s italijanskog i cijelog ga pročitala. To me mentalno slomilo. Vrištala sam tri sata. Nisam mogla prestati. Na kraju sam nazvala brata i rekla mu da sam gotova s njim. Glasno sam psovala na telefon. Od tog trenuta sam ga mrzila. Uništio mi je svu radost osvajanja globusa”, dodala je slomljena Vlhova u autobiografiji.

Još uvijek se čeka reakcija Magonija koji je sad trener slovenačke skijašice Mete Horvat.

LIDER