Portal 072info

Potresna poruka djevojčice iz Zenice: “Ako je ikako moguće…” (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obraćali su se mnogim institucijama tražeći pomoć ali su se svi oglušili na vapaj ove sedmočlane porodice koja živi na tuđem imanju u mjestu Klopče kod Zenice

Azra Đulović iz Zenice vrlo često na svom profilu poziva ljude velikog srca da se uključe u neku humanitarnu akciju. Isto je učinila i ove sedmice.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Potresena situacijom u kojoj se nalazi djevojčica Mirijam odnosno njena porodica, objavila je njihovu zajedničku prepisku i fotografije koje, više od riječi, pokazuju teške uvjete u kojima oni žive, javlja Hayat.ba.

Bili bi sretni, piše Azri ova djevojčica, kada bi ova dotrajala kuća koja se nalazi u okolini Zenice, postala njihova, da imaju svoj krov nad glavom…

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Uvjeti u kojima žive, ako se uvjetima uopće mogu nazvati, su nikakvi.

Nemaju nikakvih primanja. Djevojčica piše kako je njena 50-godišnja majka nezaposlena, baš kao i tri godine stariji otac. Prijavljivao se poslove i nekoliko firmi, ali ga nisu zaposlili. Otac i majka jedva prehranjuju svojih petero djece. Jedno je uzrasta četiri, drugo pet, treće osam, dok najstariji imaju 13 odnosno 16 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Obraćali su se mnogim institucijama tražeći pomoć ali su se svi oglušili na vapaj ove sedmočlane porodice koja živi na tuđem imanju u mjestu Klopče kod Zenice.

– Obećah joj, lično a i uz pomoć svih onih koji nisu imuni na ovakve slučajeve, i da, zaista želim, moram i hoću. Vratila me unazad mnogo godina kada sam i ja kao dijete doslovno molila za parče hljeba, dijete koje je u onim “teškim” godinama od komšija jelo čak i kiselu kokoruzu… Ne bih dalje, bilo prošlo… Vratimo se Mirijam. Svaka pomoć za Mirijam i njenu porodicu je dobrodošla. Uslovi u kojima žive su katastrofalni.

– Mirijam ima jednu ogromnu želju, pogledajte našu prepisku i svi vi koji možete da joj pomognete u realizaciji iste, učinite to, molim Vas – napisala je Azra Đulović pozivajući sve one koji su spremni pomoći ovoj sedmočlanoj porodici da se mogu javiti i njoj na lični Facebook profil.

Podijelite članak
  • 898
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6