Portal 072info

Potresna priča iz Bijeljine: Traži nestalog brata putem Facebooka

Zoran Manigoda iz Bijeljine sa svojom porodicom već dugi niz godina traži svog starijeg brata, za koga su po rođenju davne 1973. godine ljekari rekli da je mrtav.

Naime, zdrava beba rođena 28.7.1973. godine u Mostaru proglašena je mrtvom. Zašto i kako, 43 godine poslije nema odgovora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Majka i otac su živjeli u selu kod Jablanice što je oko 70 km udaljeno od Mostara. Majka je morala u mostarsku bolnicu ići da bi se porodila u njihovom porodilištu, priča Zoran za portal InfoBijeljina tužnu ispovijest koju mu je majka Mitra (1952.) pričala i dodaje da su nedugo po rođenju, njegovoj majci i ocu ljekar i babica saopštili da je beba mrtva.

“Niko od njih nije htio da pokaže ‘tijelo’ rođenog dječaka, pravdajući to potresnom situacijom, iako su otac i njegov stric, koji su došli u porodilište dali određenu količinu novca ljekarima da bi saznali šta je bilo, priča ovaj čovjek.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zoran naglašava da su njegovi roditelji sa sela bili neupućeni u slučajeve da je ’70. i ‘80. godina prošlog vijeka bilo “more” slučajeva krađe beba, tako da ima “osnovanu sumnju” da je i njegov brat žrtva trgovine djecom.

“To su bile godine uređenja u državi u kojoj nisi smio da pitaš jer “ko si ti da tražiš dokumenta o djetetu za koje je rečeno da je mrtvo”, kaže Zoran i dodaje:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nismo se pomirili s tim, u mostarskoj bolnici, mrtvačnici i arhivi nismo mogli naći niti jedan dokument da je beba rođena ili umrla, izuzev majčinog otpusnog pisma gdje stoji da su trudnoća i porođaj uspješno obavljeni. U međuvremenu saznajemo da su doktor i babica koji su obavili porođaj preminuli, te se možda izgubio i jedini način da dođemo do bilo kakve informacije.”

Ovaj optimističan čovjek, koji je i sam otac dvoje djece, ne odustaje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Moli sve da mu pomognu da pronađe bilo kakav trag koji bi mu pomogao da dođe do svog brata.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME