Portal 072info

Potresne scene: Sa veselja mladići otišli u smrt

Screenshot 10 166
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danilo Cvetković (20) iz sela Samarinovca kod Žitorađe i Aleksandar Živković (21) iz Pejkovca u istoj opštini poginuli su u trenu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče rano ujutru dogodila kod sela Lukomir na putu Žitorađa – Prokuplje, dok je Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja podlegao povredama u niškom KBC.

U nesreći koja se oko jedan sat poslije ponoći dogodila kada je putničko vozilo kojim je upravljao Jović (26) iz Prokuplja, iz zasad nepoznatih razloga prešlo na suprotnu stranu i udarilo u kamion crnogorskih registarskih tablica, povrijeđene su još dvije osobe, od kojih je jedna zadržana u prokupačkoj bolnici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– U našu bolnicu kolima Hitne pomoći iz Prokuplja i Žitorađe dovezene su četiri osobe, pri čemu Danilo Cvetković nije davao znake života. Joviću su konstatovane teške tjelesne povrede, pa je, uz medicinsku pratnju prevezen u niški kliničko-bolnički centar, dok je A. C. (19), poslije dijagnostike zadržan na liječenju u našoj bolnici. A. M. (22) iz Samarinovca puštena je na kućno liječenje – kaže Natali Nikolić, portparol prokupačke bolnice, napominjući da druga žrtva teške saobraćajne nesreće Aleksandar Živković nije dovezen u ovu medicinsku ustanovu. Teško povrijeđeni Jović, uprkos naporima ljekara, bitku za život izgubio je juče u 16 časova.

I dok iz policijskih izvora saznajemo da se udes dogodio “usljed neprilagođene brzine”, Cvetkovići i Živkovići oplakuju mladiće koji su tek zakoračili u život. U porodici Cvetković u Samarinovcu, selu udaljenom petnaestak kilometara od Žitorađe – muk. Rodbina i prijatelji dolaze da izjave saučešće, a majka Gordana, otac Srđan i brat Nemanja (26) su pod sedativima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Bili su na veselju u Žitorađi i Nemanja je roditelje dovezao kući, a Danilo je sa drugovima krenuo prema Prokuplju sa drugom koji je bio sa njima na veselju – priča rođaka Cvetkovića, dok jecaji Danilove bake potresaju dvorište.

Otac Srđan nijem od bola, jedva govori da je Danilo studirao Višu medicinsku školu u Ćupriji. Želio je da postane zdravstveni radnik, kao i njegovi majka i stariji brat.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I dok rodbina i prijatelji dolaze i u dvorište Živkovića u susjednom selu Pejkovcu da izraze saučešće, Aleksandrove sestra Katarina (25) i majka Violeta sa rođacima pristižu iz Prokuplja gdje su nabavljale odjeću za posljednji ispraćaj svom bratu i sinu.

– Aleksandrov otac Goran radi u Hrvatskoj kao vozač autobusa, a i on je planirao da ode da radi kod oca, želio je da započne samostalno život – pričaju u nevjerici Aleksandrovi drugovi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 71
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

HAPŠENJE U ZDK: Uhapšen zbog krijumčarenja pet Pakistanaca

072info.com

Dječak na biciklu bježao od pasa lutalica pa ga udario auto

072info.com

Otela ljubavnika svog muža i mučila ga nožem: “Reci koliko ste se puta se**ali?”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)