Portal 072info

Potresne scene u Zenici: Njegove su cipele, našli smo Senahida, gotovo je…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Zenička policija dobila je danas dojavu da je u nabujaloj rijeci Bosni uočeno tijelo, nakon čega su alarmirani svi raspoloživi timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a u akciju izvlačenja tijela uključili su se i zenički vatrogasci. 

Izvučeno tijelo 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Maksimalnim naporima ronilačkog i drugih timova Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK tijelo je izvučeno u zeničkom naselju Blatuša. 

Ekipa “Dnevnog avaza” bila je na licu mjesta, gdje smo svjedočili potresnim scenama nakon što je porodica ustanovila da je pronađeni leš zapravo 28-godišnji Senahid Čago iz Lašve kod Zenice. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Podsjetimo, mladića je na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu, 2. aprila u večernjim satima ostavio prijatelj s kojim je tu noć bio vani. Htio ga je odvesti u restoran “Titanic”, koji se nalazi u neposrednoj blizini tog mosta, gdje inače i radi, ali, on mu je rekao da stane tu pa će pješice otići do restorana. 

Porodica ga je pokušala dobiti na mobitel, međutim, bio je isključen. Policija je posljednji put mobitel locirala 2. aprila u 00:05 sati. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Za nestalim Čagom danima je neumorno tragalo 80 osoba iz Federalne uprava civilne zaštite, Jedinice za zaštitu spašavanja Grada Zenica, Gorske služba spašavanja Zenica, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica, Policijske uprave Zenica, lovačkog društva, kao i brojni mještani. 

Porodica je, također, nadajući se da će ga pronaći živog, istovremeno strahujući od najgoreg epiloga, ponudila 10.000 KM za informaciju o nestalom mladiću. 

U Blatušu je najprije stigao Senahidov rođak Faik, koji je po cipelama prepoznao da se radi o Čagi. Niko od prisutnih nije mogao ostati ravnodušan na njegove suze. 

– Evo ga, to je on, naš Senahid. Jeste, on je. Njegove su cipele. Našli smo ga, gotovo je – plačući je govorio rođak Faik dok je obavještavao rodbinu. 

Uskoro su na lice mjesta došli i iz Hitne pomoći te dežurni tužilac Tužilaštva ZDK. 

Nedugo zatim, trčeći su došli i uži članovi porodice. Iako su najviše željeli od svega na svijetu da pronađu Senahida, nažalost, bojali su se od najgoreg scenarija – da je pao u rijeku. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obdukcija tijela  

Kako saznaje “Dnevni avaz” od porodice, tijelo je u teškom stanju, pa je Čagu porodica identificirala po odjeći i cipelama, što im je dodatno teško palo. 

Prema nalogu tužioca, tijelo prevezeno je u Prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kojom će biti utvrđeno da li se radi o nesretnom slučaju utapanja ili pak samoubistvu.  

Dvije tragedije utapanja 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na lokalitetu kod Lašve zabilježene su dvije tragedije utapanja u rijeci. 

Najprije je to bila nezapamćena tragedija kada su mladići, vraćajući se iz noćnog provoda, sletjeli Audijem, a tijelo Amara Kozlića iz Nemile kod Zenice nikada nije pronađeno. Posljednji nesretni slučaj bio je utapanje Antonele Kvesić (31) iz Mostara. 

Raniji slučajevi 

Na području Zenice u proteklom periodu zabilježena su još dva slučaja nesretnog utapanja u rijeci Bosni. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, nesretnim okolnostima, u večernjim satima 4. aprila 2009. godine Selma Kovačević, učenica Srednje mješovite škole iz Zenice, pala je u nabujalu rijeku u centru grada. Njeno tijelo pronađeno je 1. maja u rijeci Bosni, u naselju Ulišnjak kod Maglaja.  

Sličan nesretan slučaj dogodio se u noći sa 30. na 31. januar 2015. godine, kada je Tarik Mezetović iz Zenice nestao u neposrednoj blizini rijeke Bosne na lokalitetu Ušća. Njegovo tijelo pronađeno je 14. maja u Vranduku. 

AVAZ – D. PAŠALIĆ


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 606
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zagađen zrak u Zenici: Građanima se preporučuje smanjen boravak vani

072info.com

Svjedoci udesa kod Tešnja tvrde: “Momci su se trkali pa izazvali nesreću u kojoj je poginuo čovjek”

072info.com

Zenica: Automobilom udario pješakinju (FOTO)

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6