Potresne slike iz Novog Pazara pokazuju realno stanje: Djevojčica iza bolnice prima infuziju

Screenshot 4 625
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj devojčica prima infuziju iza zgrade dečijeg odeljenja koje inače pretvoreno i covid zonu, obišla je Srbiju i region.

Društvene mreže prepune su komentara vezanih za ovu fotografiju, na kojoj se jasno vidi da devojčica prima infuziju a pored nje verovatno stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar.

Kordinator OB Novi Pazar dr Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsjednik Republike Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svijet.

image

Danas u 13:30 ispred Gradske uprave grupa građana će organizovati protest u kojem će se, između ostalog, tražiti da se hitno prestane sa skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici, da se puste ljekari volonteri iz Turske i Bosne kao iz drugih zemalja koji žele da dođu i pomognu pacijentima Sandžaka, prenosi nova.rs.

Na protestu će također biti zatražena i smena direktora bolnice, kao i smjene kompletnog kriznog štaba i direktora Zavoda za javno zdravlje.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odneo u Novi Pazar i da svi respiratori rade.