Portal 072info

Poturak se pred zeničkom publikom bori za naslov svjetskog šampiona

Zenica će u petak, 15. augusta biti domaćin borilačkog spektakla u kojem će najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak pokušati osvojiti titulu svjetskog prvaka u WAKO verziji, koju trenutno drži francuski borac Abderahman Coulibalye.

Pored ove borbe u Gradskoj Areni u Zenici, u noći pod nazivom “No Limit 7“, nastupiti će još nekoliko bh. boraca koji će za protivnike imati borce iz Hrvatske, Srbije i Rumunije.

Pred ovaj meč u timu Dževada Poturka ističu da su pripreme završene i da je on spreman za meč, a ostalo je da se samo finaliziraju tehnički detalji.

– Uradili smo pravi posao, digao sam formu na nivo kakva je bila dok sam boravio u Japanu i evo me opet u prilici da za Bosnu i Hercegovinu donesem najveći trofej – kaže Poturak.

On je naglasio da je bilo određenih promjena u stručnom štabu, te da maksimalno spremno i opušteno dočekuje aktuelnog prvaka. Njegov protivnik Francuz Abderahman Coulibalye je izuzetan borac, koji je nosilac pojasa svjetskog šampiona.

– On je aktuelni prvak svijeta, borac koji je posljednjih godina napravio niz dobrih rezultata, a ono što je meni važno jeste da je on prvak i ja ću učiniti sve da mu preotmem pojas namijenjen svjetskom šamionu – ističe Dževad Poturak.

Osvajanje titule svjetskog prvaka bio bi veliki uspjeh za našeg borca, koji se nada da će taj rezultat postići uz prepunu zeničku Arenu i veliku podršku navijača sa tribina.

Fena

Podijelite članak