Potvrđena druga optužnica protiv Belivukovog klana: Na krvavi spisak dodana još dva imena

Podijelite vijest

Drugu po redu optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića  i još deset pripadnika ove kriminalne grupe Specijalni sud je potvrdio.

Tako će 5. septembra pripremno ročište početi ispočetka čitanjem optužnice.

Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja žrtve su ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su ove ljude na najmonstruozniji način mučili, a zatim i ubijali.

Na ovaj krvavi spisak dodata su još dva imena, Goran Mihajlović i Nikola Mitić. Klanu čija su zlodjela šokirala Balkan, a kojima se na put stalo prošle godine, proširena je optužnica.

ČITAJ JOŠ:  Počinje jednomjesečni popis stanovništva u Srbiji
Goran Mihajlović
Goran Mihajlović

Iako je prva na pripremnom ročištu, podizanjem druge, nadležni pokazuju da rade detaljno na ovom slučaju, zbog čega se i u budućnosti može očekivati još jedno podizanje optužnice. Stručnjak za bezbjednost Gorana Mišev, rekla je za televiziju Pink da je bitno što je policija pronašla automobile, vještačene su kamere i po nekim informacijama koje su mediji dali, kaže, nađen je DNK koji direktno povezuje Belivukov klan sa dva ubistva.

– Sljedeći korak će biti objedinjenje istrage u jednu jedinstvenu optužnicu – rekla je Mišev.

ČITAJ JOŠ:  Uhapšen biznismen: Sumnjiči se da je pretukao 29 godina mlađu suprugu

Kako objašnjava, oba ubijena čovjeka su otišla da se vide sa nekim i od tada im se gubi svaki trag. U javnosti su se pojavile poruke koje su članovi ovog klana slali u grupi, nakon što su oteli Mitića, koji im se odupirao. Miljković je tražio da Mitića tuku dok ne progovori, a zatim su počeli da mu sjeku dijelove tijela, prvo prste, a potom i cijelu ruku. 

Nikola Mitić, Marko Miljković i Veljko Belivuk
Nikola Mitić, Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto:

Te fotografije željeli su da pošalju porodici muškarca nad kojim su se iživljavali.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS: Muškarac upucan u glavu

Zatim su ga udavili, na šta je Srđan Lalić, koji je nedavno priznao sve zločine u Specijalnom sudu, poručio da su ga faktički dva puta ubili.

Pravnici smatraju da će u ovom slučaju doći do jedinstvene optužnice.

Slavka Babić, advokat, rekla je da Sud donosi rešenje za spajanje postupka. Kako kaže, protiv tog rešenja nije dozvoljena žalba.

– U interesu efikasnosti sudskog postupka jeste da se vodi jedinstven, odnosno spojen krivični postupak – rekla je Babić, prenosi Kurir.rs.


Podijelite vijest