Potvrđena optužnica: Anesteziolog Darko Golić spolno uznemiravao pacijenta

873x400 1416

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječnje UKC Republike Srpske dr. Darka Golića zbog spolnog uznemiravanja pacijenta, potvrđeno je u OJT Banja Luka. 

Pronađen DNK optuženog

Prema optužnici Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje djece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vrijeme bio u komi iz koje se probudio. Prema nezvaničnim informacijama DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarama, te na pelanama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara prošle godine u periodu od 19 do 22 časa, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predjelu lica.

Prema dokumentima iz istrage Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u Šok sobi” UKC RS. Pacijent je pre toga danima bio u komi nakon saobraćajne nesreće. 

Vezan za krevet

Nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se sprečilo samopovrijeđivanje.

Svjedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, te da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je, iako teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao dr. Golić.

Avaz

Prethodni članakOvo su najpopularniji polovni automobili
Sljedeći članakLideri SDA i SNSD-a zatrpavaju afere: Šovinista Dodik bježi od “Ikone”, Bakir od Osmice, ’Respiratora’ i Debevca