Potvrđena optužnica protiv Armina Mahmića: Ukrao Golf u Zenici, policija ga uhvatila u Vitezu

4 277

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona protiv Armina Mahmića iz Zenice, inače osuđivanog osam puta za krivična djela, jer je obijanjem tuđu pokretninu oduzeo drugom s ciljem da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Prema navodima iz optužnice, Mahmić je početkom aprila, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, došao do vozila Golf 2, vlasništvo B.S., koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Kranjčevićeva kod broja 7, te uz pomoć podesnog predmeta odvalio bravu na vratima vozača.

– Zatim je otvorio vozilo, ušao u unutrašnjost te polomio plastiku ispod vozila, polomio boš bravu za zaključavanje vozila, počupao elektro-instalacije sa boš brave, te spajanjem žica elektro-instalacije vozilo stavio u pogon i sa istim se udaljio u pravcu Viteza gdje je dana 5. aprila 2019. godine zatečen u vozilu od strane policijskih službenika PS Vitez, na koji način je oštetio B.S. za novčani iznos od oko 1.000 KM – stoji u optužnici.

Podsjetimo, Mahmić je nedavno osuđen na 12 godina zatvora jer je nasmrt pretukao sugrađanina zbog 1.000 KM. On se pismom obratio iz zatvora redakciji “Avaza”, kazavši kako je on dobio 12 godina, a tvrdi kako je njegov saučesnik na slobodi.

Avaz