Potvrđena pisanja “072info”: Uskoro otvorenje “Bingo petrola” u Zenici (FOTO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nakon što je portal “072info” prošlog mjeseca ekskluzivno objavio kako je kompanija “Bingo” potpisala predugovor o kupovini odnosno preuzimanju benzinske pumpe “Orman” u Lukovom polju, danas je vidljiva potvrda naših pisanja. 

Naime, u Lukovom polju uveliko se izvode radovi na uređenju eksterijera pumpe, ali i postavljaju reklame sa natpisom “Bingo petrol”.

Prema nezvaničnim saznanjima “072info” portala, benzinska pumpa Orman prodana je Bingu za oko tri miliona maraka.

Saznajemo i to kako je “Bingo petrol” još 1. septembra trebao zvanično početi sa radom, a zbog procedura sa papirologijom prvobitno je to bilo odgođeno za polovinu mjeseca, međutim, kako stvari stoji sada je pitanje dana kada će doći do toga.

Podsjetimo, kompanija “Bingo” u posljednje vrijeme širi naftni biznis. U proteklom periodu su otvorili pumpe u Tuzli, Gračanici, Hadžićima…, a sve je izvjesnije kako će uskoro i Zeničani imati “Bingo Petrol”.

Zenica nije usamljen slučaj, odnosno ranije su, također, kupili benzinsku pumpu od kompanije “Junuzović-Kopex”, tako da kupovina od “Ormana” nije ništa novo u širenju mreže benzinskih pumpi.

Podsjećanja radi, nakon Kalesije, najavljeno je kako će “Bingo Petrol” svoju mrežu proširiti i na Zeničko-dobojski kanton u narednom periodu.