Portal 072info

Povećan budžet Grada Zenice za milion maraka

Na sjednici Gradskog vijeća Zenica trebalo je da se razmatraju informacije o stanju zagađenosti zraka u Zenici s izvještajem o eko rezultatima mjerenja zagađenosti zraka u prvom i drugom kvartalu 2015. godine, ali su skinute s dnevnog reda radi dopune s podacima posljednjeg monitoringa za treći kvartal.

por1

Pred vijećnicima se našao prijedlog izmjena i dopune budžeta Grada Zenica za ovu godinu sa prijedlogom Odluke o izvršavanju budžeta koji su prihvaćeni, a prema riječima Dževada Selimovića, pomoćnika gradonačelnika za budžet i finansije, razlog rebalansa su “promjene u Budžetu, koje su se tokom godine desile kako na prihodovnoj tako i na rashodovnoj strani”.

Nakon usvajanja rebalansa gradski prihodi se povećavaju za oko milion KM, i novi budžet grada Zenice iznosi 45.808.500 KM.

Vijeće je dalo saglasnost za zalaganje nekretnina u cilju osiguranja sredstava za vraćanje kredita Javnog preduzeća „Grijanje Zenica“, a radi se o iznosu od 2,5 miliona KM, koji je neophodan zbog pokrića tekućeg poslovanja i plaćanja obaveza prema kompaniji “ArcelorMittal Zenica“, i sredstvima s kojim će krenuti redovna sezona gradskog daljinskog grijanja.  

Fena

Podijelite članak