Povećava se broj savjetnika gradonačelnika i službenih vozača

Povećava se broj savjetnika gradonačelnika i službenih vozača

Zbog “velikog broja specifičnih područja koja su u nadležnosti Grada Mostara odnosno gradonačelnika”, planira se povećanje broja savjetnika gradonačelnika s dva na četiri, kako je navedeno u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Mostara, o kojem će odlučivati gradski vijećnici na sljedećoj sjednici.

Uz to, broj izvršitelja radnog mjesta “viši referent-vozač gradonačelnika” povećan je na dva radna mjesta radi potreba Gradonačelnika i Tajništva.

Izmjenama su uvedene promjene i u uslovima za obavljanje poslova radnih mjesta.

Tako, broj godina radnog staža potrebnih za Savjetnika gradonačelnika smanjen je s sedam na tri godine. Također, uvode se nova radna mjesta kao što su Stručni suradnik za budžet i Viši stručni saradnik za računarsku mrežu.

Međutim, neka radna mjesta bit će “srezana”, kao što je slučaj s Višim samostalnim referentom za uređenje fasada, balkona, ulaza i ispravnost dimnjaka.

Iako su neka radna mjesta u potpunosti izbrisana zbog nepotrebnosti, postoji i plan o premještanju internih resursa kako bi se popunila nova radna mjesta.

Za realizaciju ovog Pravilnika bit će potrebna određena financijska sredstva u budžetu Grada Mostara, međutim tačan iznos trenutno nije određen zbog obveze da se prvo pokuša popuniti nova radna mjesta internim premještajem. Nakon toga, bit će potrebno provesti zakonsku proceduru za mjesta koja se ne popune internim premještajem.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica