POVODOM 115 GODINA RADA: DVD Zenica upriličilo smotru i podjelu priznanja (FOTO)

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica ovog mjeseca obilježava 115. godina svog uspješnog postojanja i rada, a tim povodom upriličit će veliki broj aktivnosti. Osnovani su davne 1900. godine, a dugi niz godina uspijevali su odgovoriti velikim zahtjevima, a naročito valja istaći njihovu angažovanost tokom majskih poplava.

Ove godine DVD Zenica obilježava ponosnih i zavidnih 115. godina postojanja i rada, a tim povodom odlučili su realizovati brojne aktivnosti. Tako je jučer u prostorijama Kantonalne bolnice Zenica realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika DVD-a Zenica, a je još jedan od pokazatelja odgovornosti DVD-a prema društvu.

Danas je na platou ispred sjedišta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica upriličeno postrojavanje i smotra članova, nakon čega se pristupilo podjeli priznanja i pohvala. Uz veliki broj članova, zvanica i javnosti, ponosni članovi DVD-a istakli su kako će i narednih godina nastojati svoj posao raditi profesionalno i na visini zadatka.

Međutim, DVD ne prestaje svoje aktivnosti povodom 115. godišnjice tako će u petak, 20. marta, u svojim prostorijama obilježiti Dan grada Zenica, a 21. marta tradicionalno će obilježiti i biti dio zeničke ‘Čimburijade’.

“Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica samo po sebi je na dobrovoljnoj osnovi, pomažemo ljudima, a na majskim poplavama bilo je angažovano 28 naših pripadnika u raznim segmentima pomoći. Mi smo organizovani putem Gradskog štaba Civilne zaštite, te prema njihovim uputama radimo ono što nam oni kažu. Brojimo 150 članova, od toga 40 aktivnih, a koji se za intervenciju mogu angažovati u roku od 20 minuta. Od 2006. godine pa sve do danas, 15 naših članova zaposlilo se u Vatrogasnu jedinicu Zenica a gdje su u stalnom radnom odnosu” – kazao je Adnan Ćukle, komandir DVD-a.

Kako je to izgledalo danas na postrojavanju i smotri, kao i podjeli priznanja, pogledajte u fotogaleriji našeg Benarisa Mahmića.

[flagallery gid=506]