Portal 072info

POVODOM 12. APRILA: Položeno cvijeće na spomen-obilježju Kameni spavač (FOTO)

U okviru 12. aprila, Dana oslobođenja Zenice nakon prigodnog programa u organizaciji Udruženja antifašista Zeničko-dobojskog kantona, danas je u centru Zenice, na spomen obilježju Kameni spavač položeno cvijeće i odata počast stradalim borcima rata.

Tim povodom, mnogobrojne delegacije, predstavnici vlasti, organizacije, udruženja i članovi porodica poginulih boraca, položile su cvijeće, te se i ovog 12. aprila prisjetili svih onih koji su izgubili svoje živote u borbi za svoju domovinu.

“Zenica je uvijek bila zanimljiv grad, a danas slavimo njeno oslobođenje, međutim postala je zanimljiva i od 1992. do 1995. godine. Danas na ovom spomen- obilježju nalazi se 924 imena poginulih boraca i pripadnika Armije RBiH. Žao mi je što nas je i danas u ovako malom broju, žao mi je što se od boračkih populacija očekuje da moraju izaći. Žao mi je što danas nema većeg broja predstavnika vlasti, organizacija, direktora koji su mogli odvojiti pola sata vremena i žao mi je zbog samih građana koji bezbrižno sjede u obližnjim kafićima”, istakla je Nihada Husejnagić, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

[Galleries 764 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box