Portal 072info

POVODOM 15 GODINA POSTOJANJA UNZE: Upriličena akademija sa gostima iz regije (FOTO)

U Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica danas se održala prigodna manifestacija povodom obilježavanja 15 godina postojanja Univerziteta Zenica.

Povodom toga, prisutnima su se predstavili dekani svih osam fakulteta zeničkog Univerziteta, kao i rektori i dekani iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, te premijer ZDK Miralem Galijašević.

Zvanicama se prigodnim govorom obratio rektor UNZE prof. dr. sc. Dževad Zečić te istakao kako mu je velika čast biti dio ove ustanove,kao i to da je mnogo ponosan na postignuti rezultat studenata i profesora sa ovog univerziteta, te sama činjenica da su studenti jedno veliko ogledalo naše zemlje.

Na svečanoj akademiji povodom jubileja 15 godina Univerziteta u Zenici dodijeljene su i povelje prof.dr.sc. Ahmetu Gavranoviću, prof.dr.sc. Darku Petkoviću, prof.dr.sc. Zuhdiji Adiloviću, Arifi Čuruković, diplomiranoj pravnici kao i studentu i ujedno trećem najbržem atletičaru svijeta na 800 metara Amelu Tuki.

Pored toga dodijeljene su i plakete i to prof.dr.sc. Jovanu Sredojeviću, prof.dr.sc. Memnuni Hasanici, mr.sc. Muhamedu Arnautu, prof.dr.sc. Šukriji Ramiću, prof.dr.sc. Mirsadi Oruč, kao i firmi Koncern “Agram”.

Zahvalnice su dobili diplomirana pravnica Velida Mahovkić i studentski urbani magazin sigma.ba

Ovu manifestaciju uveličali su članovi Omladinskog hora Zenica sa solistima Alenom Seferovićem i Kanitom Alić pod dirigentskom palicom maestra profesora Milenka Karovića.

[Galleries 659 not found]

Podijelite članak