Portal 072info

POVODOM DANA VOLONTERA: Organizovano farbanje gradskih klupa (FOTO)

U samom centru grada, na glavnom šetalištu u Zenici danas su volonteri povodom Dana volontera, zajedno sa nekoliko organizacija s područja kantona organizovali farbanje gradskih klupa, kao i oslikavanje poruka građanima.

Poruke će predstavljati to da volonteri ipak podržavaju ovaj grad te da se zalažu za njega. Ovaj projekat podržala je njemačka firma koja je održala svoj seminar u oktobru mjesecu u Sarajevu. “Volonterizam je nešto najljepše što se svima nama desilo. Od Općine imamo samo 35 000 KM, a na sve organizacije u Zenici to je neka mizerna cifra. Mi se pokušavamo snaći kako preko donacija tako i preko projekata. Imamo veliki broj ideja i projekata, ali novac je glavni problem”, istakla je Amna Dedić ispred ASUBiH-a i REAktiva Zenica.

Volonteri su u centru grada postavili i štrik sa porukama, gdje mogu sudjelovati i sami građani, a u ugostiteljskom objektu u neposrednoj  blizini održat će se okrugli sto na kojem će se razmatrati problemi i ciljevi za narednu godinu. Nakon sastanka slijedi podjela zahvalnica kao i oslikavanje poruka.

Projekat je organizovan pod pokroviteljstvom ASUBiH-a i ReAktiv-a, a pored njih priključili su se i Lotos Zenica, Crveni križ, Projekti “Budi zelen”, ONAuBiH, Stariji brat i starija sestra, mladi izviđači kao i predstavnici Odbora za međureligijsku saradnju.

[Galleries 698 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box