POVODOM KONCERTA U KAKNJU: Uprava policije MUP-a ZDK će angažovati značajne policijske snage

POVODOM KONCERTA U KAKNJU: Uprava policije MUP-a ZDK će angažovati značajne policijske snage

Gile

Dana 07.07.2013. godine, sa početkom u 20.00 sati, u Kaknju, na stadionu FK „Rudar“ Kakanj, u organizaciji Općine Kakanj i Grand produkcije, održat će se koncert pobjednika šoua „Zvezde granda“ Amara Jašarspahića Gileta sa finalistima navedenog takmičenja. Prema procjenama organizatora, koncertu će prisustvovati preko 20.000 posjetilaca iz raznih krajeva BiH, pa i regiona.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će angažovati značajne policijske snage i zajedno sa organizatorima koncerta, preduzeti sve potrebne mjere i radnje na stvaranju uslova za bezbjedno održavanje naznačenog koncerta. S tim u vezi, sačinjen je plan obezbjeđenja koncerta, kojim su predviđene mjere fizičkog, saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja, kao i određene pojačane mjere koje će se preduzimati i prema posjetiocima koncerta. Između ostalog, ulazak u stadion će biti zabranjen svim licima za koja se utvrdi da su pod dejstvom alkohola, vršit će se detaljan pregled svih lica radi zabrane unošenja vatrenog i hladnog oružja, oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za nanošenje povreda, alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka. Osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti ove predmete neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Napominjemo da će ulazi na stadion biti otvoreni u 17.00 sati, nakon izvršenog KDZ pregleda, kada će posjetiocima biti omogućen ulazak na isti.

Imajući u vidu činjenicu da se očekuje i dolazak posjetilaca iz drugih krajeva BiH, pa i šire, te da će kao posljedica toga biti pojačana frekvencija saobraćaja, kako u samom gradu tako i na lokalitetu u blizini stadiona, pozivamo građane Kaknja da u manjoj mjeri koriste svoja privatna vozila, posebno na putnim pravcima prema stadionu. U cilju sprječavanja nastanka gužvi i zastoja u saobraćaju Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona će angažovati značajan broj policijskih službenika zaduženih za regulaciju saobraćaja. Takođe pozivamo građane da poštuju odredbe u skladu sa usvojenim izmjenama režima saobraćaja u gradu, o čemu će biti detaljnije informisani od strane organizatora ovog muzičkog događaja.

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona poziva sve građane i goste koji će prisustvovati  navedenom koncertu, da se pridržavaju zakonskih odredbi i naredbi koje izdaju policijski službenici, kao i uputa redarskih službi angažovanih na obezbjeđenju ovog skupa. Takođe, pozivamo građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama koje se tiču predmetnog koncerta, da o tome odmah informišu policijske službenike pozivom na 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE