Portal 072info

POVODOM POČETKA NOVE SEZONE: Održana prozivka RK Čelik

U okviru početka novog prvenstva danas je u prostorijama Cabaret kluba u Zenici održana prozivka pred sami početak iste.

Na današnjoj preskonferenciji i uporedo prozivci novih i starih rukometaša RK Čelik prisustvovali su direktor kluba, Pane Škrbić, treneri, igrači, kao i pomoćno osoblje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

received_10206555557101679

Ono što je novo u RK Čeliku jesu noviteti u vidu trenera, igrača, te planova u narednoj sezoni.received_10206555557061678

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Rezultati do sada pokazali su da smo jedna od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini. U Beču je održan ždrijeb gdje je RK Čelik izvučen sa ekipom Prištine. Utakmice se igraju 21. 11. 2015. godine u Prištini, a uzvratna utakmica se igra 28. 11. 2015. godine u Areni u Zenici. Čelik se nalazi na samom vrhu tabele, a zahvala ide svim igračima ove generacije uključujući one stare iz stare ekipe. RK Čelik je ekipa koja ima svoj cilj, a naši su osvajanje Premier lige, te ćemo se potruditi da uđemo u Seha ligu. Želim da kažem da će to biti težak zadatak, ali dat ćemo srce i dušu na teren, da dokažemo da smo najbolji”, istakao je predsjednik RK Čelik Pane Škrbić na današnjoj preskonferenciji.

Što se tiče stručnog štaba po prvi put RK Čelik uradio je izuzetno bitnu stvar za sam tim i samu ekipu. Po prvi put tim će raditi u tandemu Senad Skopljak kao šef stručnog štaba, zajedno sa Zdenkom Antovićem koji je imenovan kao pomoćnik šefa stručnog štaba. Prvi trener kluba je Seldin Rizvanović, dok je uloga fizioterapeuta i dalje ostala Dinku Grebenaru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Aldin Begagić je i dalje sportski direktor, dok je Davor Kadić imenovan za kapitena ekipe. Semir Memić dobio je ulogu zamjenika kapitena dok je Admir Pripoljac postao PR kluba.

Kada govorimo o igračima važno je naglasiti da je Boško Jolović potpisao ugovor sa klubom iz Saudijske Arabije, dok je mladi Zeničanin Haso Ćosić, samovoljno napustio RK Čelik te potpisao ugovor sa ekipom RK Maglaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novi igrači RK Čelika kako su istakli nadaju se dobrim rezultatima, a u redove Čelika pridružili su se Edin Bajramović (lijevi bek), Bakir Huljubulja (srednji bek), Riad Bolić (golman), Amar Čerim, Hamza Hadžić (bek), Amir Kmetaš (pivot), dok su se ekipi od pojačanja ponovo priključili Milan Duvnjak i Aldin Mehinović Ćupo.

Da u narednoj sezoni očekuju dobre rezultate potvrdio je i šef stručnog štaba Senad Skopljak: “Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam u redovima Čelika. Igrao sam mnogo puta sa Čelikom, mislim da je ovo dobra teritorija za rukomet i mislim da ćemo sa ovom ekipom ostvariti cilj. Nadam se da ću se i ja pokazati te da ćemo uspjeti u našem krajnjem cilju”, istakao je Skopljak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Drugi trener tandem, a nekadašnji glavni trener kluba Zdenko Antović istako je da će na sve načine potpomoći klubu: “Ovo je najbolji put u organizaciji kluba i nadam se da mojim znanjem, znanjem šefa stručnog štaba i trenerom bit će to dobar potez. Predložio sam ja ovu stvar i to ne samo u igračkom duhu nego općenito za pomoć klubu. Nadam se da ćemo svi u klubu dobro sarađivati”, dodaje Antović.

Da će pokazati o u ovoj sezoni svoju borbenost pokazao je i Aldin Begagić: “Nadam se da je ovo dobitna kombinacija za iduću sezonu, a najvažnije je da smo zadržali dobar tempo. Naglašavam da će se svi igraći pojaviti na večerašnjem treningu, ističe Aldin Begagić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povjerenje kluba, trenera, igrača za ulogu pomoćnog kapitena dobio je Semir Memić i to godinu dana nakon sklapanja ugovora na šta je posebno počašćen: “Igračima bi poželio mnogo sreće, da nas povrede zaobiđu, te ovom prilikom želim da se zahvalim na povjerenju jer sam na poziciju pomoćnika kapitena došao nakon godinu dana”, istakao je Memić.

Važno je istaći da RK Čelik za deset dana organizuje “Crno-crveno veče” povodom najboljih rezultata, zahvalnica te ugodnog druženja sa prijateljima kluba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rukometaši Čelika prvi trening odradit će večeras te će večerašnjim treningom započeti pripreme za novu sezonu.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME