Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju
Ilustracija

Granica_300413

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor -Doboj, doći će do izmjene režima saobraćaja na dijelu regionalnog pravca u mjestu Vijaka u prnjavorskoj opštini.
Zbog radova na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, na dionici Srpske Toplice – Karanovac, zbog čega će svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova režim saobraćaja biti izmijenjen, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je sanacija kosina i usjeka na magistralnom putu Trebinje -Bileća, zbog čega će na lokalitetima od 39. do 42. kilometra svakim radnim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj biti potpuno obustavljan 30 minuta, a zatim će 60 minuta vozila biti propuštana.

U toku su radovi na mostu preko rijeke Vrbas u Karanovcu, a saobraćaj je usporen i regulisan svjetlosnom signalizacijom.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Rudanka-Karuše, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, povremene obustave saobraćaja vrše se svaki puni čas i traju po 15 minuta. Alternativni pravac je regionalni put Doboj-Modriča.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka, a zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Bušletić – Zelinja saobraćaj se odvija otežano, a moguće su i privremene obustave.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje, na regionalnom putu Bukovica – Obodnik, predviđeno je da radovi traju četiri mjeseca, a za to vrijeme saobraćaj će biti regulisan privremenom signalizacijom.

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 15.00 časova aktuelne su u mjestu Barakovac, opština Doboj, na lokaciji Hodžići–Barakovac.

U FBiH se zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno – jednom kolovoznom trakom na dužini od tri kilometra.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Visoko – Kakanj, a za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Na regionalnom putu Prozor – Tomislavgrad /u blizini Varvare/ potpuno je obustavljen saobraćaj zbog većeg odrona. Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila ne mogu proći ovom dionicom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja, a tokom dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, zbog predstojećeg vikenda.

Izvor: Cafe.ba / Srna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS