Povoljni uslovi za vožnju

Ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Granica_300413

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija redovno, vidljivost je dobra, a uslovi za vožnju povoljni.

U toku je izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj, gdje dolazi do izmjene režima saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor. Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. 

U toku su radovi na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, na dionici Srpske Toplice – Karanovac, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova režim saobraćaja izmijenjen. U dužini od oko 50 do 100 metara saobraća se jednom kolovoznom trakom, naizmjenično, uz privremeno postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izlaska građevinskih mašina na teren i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Rudanka – Karuše, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj – Modriča. 

Sanacija kosina i usjeka izvodi se na magistralnom putu Trebinje – Bileća, zbog čega je na lokalitetima od 39. do 42. kilometra svakim radnim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj potpuno obustavljan 30 minuta, a zatim 60 minuta vozila se propuštaju. 

U naselju Kolubara u Brčkom danas počinje sanacija ulica Pere Marjana i R. DŽ. Čauševića, pa će saobraćaj biti potpuno obustavljen od raskrsnice ka bolnici do graničnog prelaza sa Hrvatskom. 

U toku su i radovi na mostu preko rijeke Vrbas u Karanovcu, na spoju regionalnog puta R-414 i magistralnog puta M-16. 

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje na regionalnom putu Bukovica – Obodnik. 

Na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka se, zbog aktiviranih klizišta, saobraća jednom trakom, a zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Bušletić – Zelinja saobraćaj se odvija otežano, a moguće su i privremene obustave. 

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 15.00 časova aktuelne su u mjestu Barakovac, opština Doboj, na lokaciji Hodžići – Barakovac. 

U FBiH se, zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno – jednom kolovoznom trakom u dužini od tri kilometra. 

U toku je sanacija mosta u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Visoko – Kakanj, a za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na autoput A-1. 

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Prozor – Tomislavgrad /u blizini Varvare/, a vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini. 

Na Graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se od 15 do 30 minuta, a tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na ovom prelazu, pa se preporučuju prelazi Bijača ili Crveni grm. 

Izvor: Cafe.ba / Srna