Povoljni uslovi za vožnju

Povoljni uslovi za vožnju
Ilustracija

Granica_300413

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federciji BiH saobraćaj se odvija uz povoljne uslove za vožnju, sa kraćim zastojima na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Rudanka-Karuše, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, povremene obustave saobraćaja vrše se svaki puni čas i traju po 15 minuta. Alternativni pravac je regionalni put Doboj-Modriča. 

U toku su radovi na mostu preko rijeke Vrbas u Karanovcu, a saobraćaj je usporen i regulisan svjetlosnom signalizacijom. 

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno – jednom kolovoznom trakom na dužini od tri kilometra. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina-Gornja Vijaka. 

Saobraćaj je, zbog većeg odrona, potpuno obustavljen na regionalnom putu Prozor-Tomislavgrad, u blizini Varvare. Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila ne mogu proći ovom dionicom. 

Zbog radova na sanaciji kolovoza na dionici regionalnog puta Bušletić- Zelinja saobraćaj se odvija otežano, a moguće su i privremene obustave. 

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja u vremenu od 7.00 do 15.00 časova aktuelne su u mjestu Barakovac, opština Doboj, na lokaciji Hodžići–Barakovac. 

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra. 

Na Graničnom prelazu Doljani na izlaz iz BiH čeka se od 20 do 30 minuta. 

Na ovom graničnom prelazu i dalje se očekuju najveće gužve, te se preporučuje onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica. 

Onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje. 

Na Graničnom prelazu Gradiška na ulazu u BiH čeka se do 20 minuta.

Izvor: Cafe.ba / Srna 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE