Portal 072info

POVRIJEĐENA DVA SLUŽBENA LICA U saobraćajnoj nesreći poginula osoba sa Interpolove potjernice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

ZENICA, 09.septembra – Državljanka Hrvatske Kristina Ledinko (38) poginulaa u saobraćajnoj nesreći, koaj se dogodila u 11 i 40 sati na magistralnom putu M17 u blizini nasljenog mjesta Mravići u općini Doboj Jug. Povrede neutvrđenog stepena zadobila su još dva lica koja su službeno pratila nastradalu ženu, koja je prvobitno bila uhapšena na području Prnjavora u Republici Srpskoj. Hapšenje Kristine Ledinko izvršili su pripadnici Policijske stanice Prnjavor na osnovu međunarodne potjernice Interpola Hrvatske, a nakon hapšenja nastradala žena je prema zakonskoj obavezi prevožena u Sarajevo, gdje trebala biti saslušana u Sudu BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nastradala Kristina Ledinko je iz Rijeke, Repzublika Hrvatska, a postojao je osnov sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa droge zbog čega je i izdata međunarodna potjernica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U saobraćajnoj nesreći su sudjelovala dva vozila, od kojih je jedno službeno policijsko vozilo RS, u kojem su povrijeđena dva policijska službenika iz Prnjavora.

“Oko 11 i 40 došlo je do sudara dva vozila, u kojem je poginula jedna osoba i dva lica povrijeđena. Uviđajni policijski tim MUP-a ZDK sa dežurnim tužiocem obavlja uviđajne radnje i za sada nemamo više informacija vezanih za ovu nesreću”, rekla nam je Aldina Ahmić, portparol policije MUP-a ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj-Maglaj, u blizini mjesta Mravići, saobraćaj se na ovom dijelu puta odvija otežano. Istraga o ovoj nesreći je u toku.

Fena/enb

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME