POVRIJEĐENI ALPINIST VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI: Armin Gazić (24) preživio stravičan pad sa litice na Prenju


KCUS-helikopterAlpinista čiji su inicijali A.G, koji je zadobio teške tjelesne povrede nakon pada na lokalitetu planine Prenj kod Konjica, nalazi se van životne opasnosti, rekla je Srni portparol Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) Biljana Jandrić.

“On ima frakturu desne podlaktice i desne natkoljenice i povredu drugog vratnog pršljena. Biće prebačen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje bi trebao bi biti podvrgnut operativnom zahvatu. Vitalno je stabilan, svjestan i komunikativan, ali je riječ o dosta teškoj politraumi”, rekla je Jandrićeva.

Prema nepotvrđenim informacijama, povrijeđeni alpinista je 24-ogodišnji Armin Gazić.

Alpinista A.G. je nakon pada sa velike visine na lokalitetu Skok, na planini Prenj, zadobio teške povrede i otvoreni lom butne kosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Helikopterom Oružanih snaga BiH izvršen je hitni prevoz alpiniste sa planine Prenj na Klinički centar Sarajevo.

Copy

“Oružane snage su i do sada vršile akcije pomoći civilnom stanovništvu, te pokazale požrtvovanost i opredijeljenost za pomoć građanima BiH. Helikopteri Oružanih snaga BiH će i dalje biti na raspolaganju za ovakve i slične medicinske evakuacije”, navodi se u saopštenju.

Doznajemo.com/Srna

Prethodni članakNastavljen skroman oporavak ekonomije BiH
Sljedeći članakŽiva zastava za domovinu povodom 1. marta