Portal 072info

Povrijeđeni rudari se uspješno oporavljaju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

KantonalnabolnicaZenica

Nakon operacije obavljene u Kantonalnoj bolnici Zenica oporavak rudara Samira Dizdarevića svakim danom je napredovao i on je u utorak otpušten na kućno liječenje, dok je rudar Ćazim Rizvić, danas iz sarajevskog Kliničkog centra prebačen u Službu za ortopediju i traumatologiju Kantonalne bolnice u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a oporavak ide svojim tokom. – Proizvodnja uglja u jami Raspotočje, nakon posljednje nesreće i poslije obavljene sanacije, započela je u utorak, 8. aprila, potvrdio nam je danas direktor Rudnika mrkog uglja Zenica, Esad Čivić.

Prema prvim procjenama šteta, koja je nastala u ovoj jami, kreće se od 550.000 do 600.000 KM, a za pomoć u namirenju ovih sredstava i uprava i sindikat Rudnika već su se obratili federalnom resornom Ministarstvu i našem vladajućem društvu, kaže direktor Čivić, ističući da će dio štete nastojati nadoknaditi i iz vlastitih rezervi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prilikom nesreće, izazvane gorskim udarom 30. marta, u jami Raspotočje, povrijeđeno je 11 rudara, među kojima su dvojica teže. 

rtvze.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME