Portal 072info

Povući odluku o poskupljenju struje

Ne jenjava ogorčenost građana zbog najavljenog poskupljenja električne energije od 1. januara 2015. godine. Povodom toga jučer se oglasio i Sindikat metalaca BiH, koji zahtijeva od FERK-a da odmah stavi van snage ovu sramnu odluku, smatrajući da je to još jedan u nizu udara na budžet građana ove zemlje, koji jedva sastavljaju kraj s krajem. 

– Zahtijevamo od FERK-a da odmah stavi van snage ovu sramnu odluku, kojom se zadire u socijalna prava potrošača i koja je u potpunosti neutemeljena. Dok su plaće i penzije već godinama zamrznute, a adekvatni socijalni programi na čekanju, građani se svaki put „preznoje“ kada ugledaju mjesečne račune za režije – saopćeno je iz Sindikata metalaca. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naglašavaju da je očigledno važniji profit javnih preduzeća, iz kojeg vladajuća politička elita zahvata pozamašna sredstva za vlastite potrebe, nego egzistencija onih koji su ih doveli na vlast. 

Predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH Mehmedalija Rapa kazao je za naš list da će poskupljenje električne energije još više zakomplicirati ionako težak socijalni položaj ove populacije. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Udarit će na naša pleća. Nije samo da će poskupjeti struja već će se to reflektirati i na sve ostalo, prijevoz, uslužne djelatnosti… U posljednje vrijeme povećana je smrtnost naše populacije, a ovo će još više pridonijeti umiranju penzionera – kazao nam je Rapa.

Pogodit će najugroženije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik Sindikata grafičara BiH Amer Toskić kaže da poskupljenje struje neće pogoditi članove FERK-a, koji imaju visoke plaće, već najugroženiju kategoriju stanovništva. 

– To su obespravljeni radnici ili oni čija su primanja 320 KM, kao i pola miliona nezaposlenih. Mene čude ljudi koji se ne dignu, već trpe ovo – kazao nam je Toskić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cazin.net

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME