Požar u bijeljinskoj “Savi” je treći za 15 dana: Gorjelo u krugu Natrona u Maglaju, u Bihaću izgorjelo postrojenje kompanije Austrotherm

Prije 12 dana mediji su objavili da je požar zahvatio uskladišteni stari papir u krugu kompanije Natron Hayat u Maglaju. Riječ je o kompaniji papira i celuloze. 

  • Vatra guta magacine firme “Sava Semberija” Foto: Infobijeljina

Nasreću vatrogasci i mještani su uspjeli staviti požar pod kontrolu i ugasti vatru. Tako su spriječili da vatra zahvati hale preduzeća. Šteta bi sigurno bila ogromna.

Iz Bihaća je jučer zorom došla informacija da gori postrojenje kompanije za proizvodnju stiropora Austrotherm. Crni oblak dima izvio se iznad Krajine i vido se, kažu ljudi, s dvadesetak kilometara od mjesta požara. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, ali od postrojenja je ostalo zgarište a tek mali dio je spašen. Radnici su s nevjericom gledali kako im nestaje preduzeće. Međutim, danas je stigla odlična vijest, da nijedan radnik neće ostati bez posla.

  • Požar uništio postrojenje kompanije Asutrotherm u Bihaću Foto: Avaz

Nije se zgarište u Bihaću čestito ni ohladilo, danas je iz Bijeljine stigla informacija da gori kompanija za preradu voća i povrća “Sava Semberija”. vatrogasci se još uvijek bore s vatrenom stihijom. Bit će ovo duga noć za njih. 

Do trenutka objavljivanja ovog teksta, vatra je gutala napuštene magacine preduzeća. 

Avaz