Pozitivne reakcije na nastup proizvođača iz ZDK po završetku sajma u Novom Sadu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

rsz_29666f18c8ad683bd36c77f4cd10ec88_xl

Na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji traje od 18. do 24. maja, predstavnici Zeničko-dobojskog kantona izrazili su pozitivne reakcije za nastup i predstavljanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Pored zavidne posjete brojnih gostiju na štandu Vlade ZDK, među posljednjima i direktora Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH Amira Sakića, posjetilaca sajma i ukazane medijske zastupljenosti, proizvođači su ostvarili i konkretne poslovne kontakte.

Firma „Madi“ Tešanj je, u okviru plana proširenja kapaciteta do kraja godine, uspostavila kontakte sa italijanskim prodavačem klaoničke opreme za živinu, te dogovorila posjetu Italiji. Predstavnici „AS GROUP“ Tešanj su se susreli sa predstavnicima egipatske kompanije „Semar“. Opća zadruga „Bios“ Visoko, među brojnim dogovorima na sajmu, započela je projekat izgradnje staklenika u Beogradu.

Po riječima predstavnika Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, prvo učešće Zeničko-dobojskog kantona na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, sa paletom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, već je rezultiralo pozitivno.