Portal 072info

Poziv na učešće u akciji „ Let's do it- Milion sadnica za 1 dan“

Bosna i Hercegovina je prva država koja je organizovala veliku volontersku akciju sadnje drveća u jednom danu u okviru globalnog pokreta Let's Do It World. Akcija sadnje drveća “Let's do it-milion sadnica za 1 dan” realizovat će se po treći put i to 24. oktobra 2015. godine, te će se sinhronizovano u jednom danu održati na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, a posvećena je prvenstveno pošumljavanju šumskog zemljišta, ali i sadnji drveća u parkovima, drvoredima, dvorištima.

Nositelji projekta su UG “Ruke” iz Sarajeva i “Mozaik prijateljstva” iz Banja Luke, a organizator lokalne aktivnosti u Zenici je Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini- Lokalni tim Zenica.

Let's Do It Tim Zenica Vas poziva da se uključite u ovu volontersku akciju i time date veliki doprinos realizaciji ove akcije ali i da dadnemo svi zajedno doprinos za pošumljavanje i obogačivanje naših šuma. Svjesni smo da je sve manje površina pokrivenih šumom zbog nelegalnih sjeća. Svi zajedno se moramo boriti protiv tog problema, a ovo je jedan od prvih koraka.

Akcija će se održati 24.oktobra 2015. godine u mjestu Seoci (Zenica). Polazak je planiran u 10:00h ispred autobuske stanice.

Ove godine imamo jednu zanimljivost a to je da će za sve one koji vole vožnju biciklima biti organizovan odlazak do Seoca biciklima. Ovo radimo u saradnji sa planinarski društvom VEDRO iz Zenice koji će organizovati cijelu vožnju. Polazak biciklima je planiran u 09:30h ispred autobuske stanice, pa svi koji imaju bicikla i koji su zainteresovani za jesensku vožnju slobodno neka se prikljuće.

Za sve volontere će biti obezbjeđen sav alat za rad, sadnice, te sendviči i osvježenje.

Pozivamo sve zainteresovane građane Zenice da se prikljuće ovoj akciji, da dođu u subotu u 10:00 sati ispred autobuske stanice u Zenici, ili ukoliko žele vožnju biciklom onda u 09:00.

Registrovat se možete putem obrazca klikom OVDJE , ili pozvati organizatore na broj 062/551-900 .

Podijelite članak