Portal 072info

Poziv i obavijest svim sportskim klubovima i udruženjima iz Zenice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sportski Savez grada Zenice obavještava sve zeničke sportske klubove i udruženja, da će postupajući po pismenom zahtjevu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, do 10.oktobra aktivno raditi na provođenju popisa svih sportskih klubova i udruženja sa područja grada Zenice. U okviru provođenja ovog popisa s detaljnim podacima, istovremeno će se izvršiti i kontrole regularnosti rada i broja članova, te provjere i potvrde pripadnosti legitimnim granskim savezima na razini BiH, Federacije BiH ili Ze-do kantona, u zavisnosti od nivoa na kojima su formirani legalni savezi. Po završetku ovih aktivnosti prikupljene podatke u pisanoj i elektronskoj formi Savez će dostaviti Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
Cilj provođenja svih navedenih aktivnosti je utvrđivanje stvarnog broja aktivnih sportskih klubova i udruženja na području svake općine, odnosno grada u sastavu Ze-do kantona, te drugih značajnih podataka vezanih za njihov uredan rad i djelovanje u skladu s pozitivnim propisima, kojima se uređuje oblast sporta, a posebno njegovo budžetsko finansiranje. Naglašavamo da će nakon realizacije popisa, svi sportski kolektivi biti obavezni priložiti potvrdu sportskog saveza prilikom svake aplikacije na dodjelu sredstava za sport po javnim pozivima ministarstva, te da će se u slučaju nedostatka ovakvih potvrda, svaka aplikacija odbaciti kao nepotpuna. U svrhu cjelovitog, kvalitetnog i odgovornog provođenja ovog popisa, Upravni odbor Sportskog Saveza grada Zenice je donio jednoglasnu odluku kojom je imenovao članove komisije, a koja će popis okončati do naloženog roka u skladu s uputstvima ministarstva. Cijeneći izuzetan značaj cilja provođenja ovog projekta, Sportski Savez  poziva sve sportske klubove i udruženja da se, djelujući u najboljem interesu sporta, odazovu na poziv za saradnju članova komisije, omogućavanjem istima pristup prostorijama svog sjedišta, davanjem na uvid tačnih i istinitih podataka o svom radu, te isprava kojima se takvi podaci potvrđuju.
Osim odluke o imenovanju članova komisije za popis, Upravni odbor Sportskog Saveza je na istoj sjednici jednoglasno donio i odluku kojom se usvaja neopoziva ostavka dosadašnjeg predsjednika Saveza, gospodina Himze Halaća, a koja je uslovljena okolnostima porodične prirode. Shodno statutarnim odredbama, odlučeno je da će dužnost predsjednika Saveza u narednom periodu obavljati njegov potpredsjednik, gospodin Senad Bajramović i to do održavanja sjednice izborne skupštine, na kojoj će se izabrati novi predsjednik.
Sportski Savez Zenica
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME