Poziv školarcima: Učestvujte u online kvizu i osvojite vrijedne nagrade

Screenshot 8 10
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Učenici 14 općina u Bosni i Hercegovini pozvani su da učestvuju u online kvizu posvećenom promociji zaštite i spašavanja, a u okviru projekta “EU4BetterCivilProtection”.

Ovo su općine koje učestvuju u projektu: Bosanska Krupa, Tuzla, Vitez, Stari Grad Sarajevo, Pale u FbiH, Čitluk, Stolac, Neum, Jezero, Kupres (RS), Kneževo, Modriča, Ugljevik, Vlasenica, Milići.

Namjera je da se djeca, stariji osnovci i srednjoškolci, upoznaju sa osnovim informacijama u vezi sa prevencijom, spremnošću i odgovorom na sve vrste opasnosti od prirodnih i tehničko-tehnoloških katstrofa.

Učenicima su na internet stranici projekta osigurane digitalne brošure i važni linkovi, a kviz će biti realiziran u digitalnom okruženju sa kojim su učenici već, uglavnom, dobro upoznati – Google Classroom.

Sadržaj i pitanja su formirali su stručnjaci na bazi pedagoških standarda. Kviz je otvoren od 15. oktobra do 22. oktobra ove godine – srednjoškolci se mogu prijaviti ovdje, a osnovci ovdje.

GODISNJICA
MARKETING