POZNAT DATUM: Rukometaši Čelika počinju sa pripremama

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

RK CELIK

Šef stručnog štaba RK ,,Čelika”, vodeće ekipe Premijer rukometne lige Bosne i Hercegovine, zakazao je početak priprema za ponedjeljak, 13. januara u Gradskoj areni Zenica.

Radićemo dva puta dnevno u Gradskoj areni Zenica i na Kamberovića polju. Nadam se da su se igrači dobro odmorili i da ćemo do nastavka prvenstva ovih petnaestak dana dobro iskoristiti i da ćemo biti spremni za prvo prvenstveno kolo, gdje se već 1. februara u Sarajevu sastajemo sa jednim od konkurenata za naslov prvaka –  RK ,,Bosnom” – kaže Zdenko Antović, trener,,Čelika”.

Najvažnije je da svi igači ostali na okupu. U timu u nastvaku prvenstva ostaje i Davor Kadić, ali i svi ostali igrači koji su zasluženo osvojili prvo mjesto u jesenjm dijelu prvenstva u Premijer ligi BiH, čak sa 6 bodova više od drugoplasianih  RK ,,Dervente”  i  RK ,,Bosne” – ističe  Pane Škrbić, predsjednik kluba. Naši ciljevi ostaju isti – oni koje smo zacrtali na početku prvenstva: prvo mjesto u Premijer ligi BiH, osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine i izlazak  u Evropu. Imamo dobru ekipu, dobre momke i  ti ciljevi su realni  – kaže Škrbić.