Poznat identitet stradalih radnika, ostavili porodice u Turskoj da bi…

65292241 2441 49DC A867 3D7AD221EFD3

Potraga za dvojicom državljana Turske koji su danas upali u rijeku Bosnu u Topčić Polju obustavljena je zbog loših vremenskih uslova.

Ovu informaciju potvrdio je Ramo Suhić, komandir Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

– Policija sa svojim ronilačkim timovima i timovima za spašavanje nakon dobijanja informacije da su dva lica, radnici kompanije “Cengiz Insaat”, pala u vodu, stupila odmah u pretragu terena i spašavanje lica na osnovu informacija koje smo dobijali od svjedoka. Ovo što su timovi uradili, konstatujemo da radi vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da pronađemo lica. Nastavljamo potragu u ranim jutarnjim satima na osnovu dogovora našeg menadžmenta i kolega koji će nam pružiti pomoć iz Kantonalne uprave Civilne zaštite – kazao je Suhić.

On dodaje da trenutno nema konkretnih tragova te da su im jedine vodilje informacije svjedoka koje se uzimaju kao subjektivni dokazi.

– Potraga se nastavlja od lica mjesta nizvodno niz rijeku u zavisnosti od toga gdje ih budu vodili tragovi – dodao je.

Odmah po prijavi policija se uputila na mjesto događaja i počela je potraga za nestalim muškarcima. Potragu za njima je uveliko otežalo i to što je, usljed obilnih padavina, Bosna nabujala, a vodostaj je viši nego što je to uobičajeno.

Svjedok nesreće ispričao je šta se to ustvari desilo na gradilištu.

“Jedan je ostao na skeli, a dvojica su propala. Kran je radnike dovukao do skele stuba, a tu su nažalost propali i završili u rijeci Bosni. Od 14h do 16:30h smo cijelo područje pretraživali ali nažalost nismo nikakav trag pronašli. Radnici, kolege i šefovi su u suzama. Šta da vam kažem, nedobog nikome” – izjavio je svjedok nesreće za portal Crna-Hronika.

Kako nezvanično saznaje portal Crna-Hronika, imena turskih radnika su Orhan i Mustafa, obojica očevi koji su svoje porodice ostavili u Turskoj kako bi im objezbjedili bolji život.