t 9
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Stravična nesreća na zagrebačkoj zaobilaznici odnijela je život 28-godišnje Anide Z. iz Travnika. Saobraćajna nesreća dogodila se u srijedu na 25. kilometru zagrebačke zaobilaznice, između čvorova Lučko i Buzin,piše Jutarnji list.

Nesretna djevojka je bila na suvozačevom mjestu u Audiju A3 švicarskih tablica koji se u jednom trenutku, oko 2.35 sati, zbog nedržanja dovoljnog razmaka, zabio u stražnji dio kamiona s prikolicom srbijanskih oznaka.

Vozač i još jedna putnica u bolnici

Anida je kao i mnogi mladi iz BiH, prošlog proljeća otišla u Švicarsku za boljim životom i poslovnim mogućnostima.

I dok su 42-godišnji vozač, inače švicarski državljanin, te 22-godišnja putnica iz BiH, koja je sjedila na zadnjem sjedištu prevezeni u bolnicu na sanaciju povreda, 28-godišnjoj djevojci, nažalost, nije bilo spasa. Njeno je tijelo prevezeno na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, nakon čega će ga preuzeti ožalošćena porodica i organizovati prijevoz do Travnika.

O ovoj tragediji svjedoče i fotografije na kojima se vidi kako se krov Audija zajedno s vratima gepeka od siline udarca u kamion odvojio te ostao doslovno zabijen u limeni dio kamiona.

Vozača čeka kazna

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, vozač se ne sjeća kako je do nesreće došlo, a prema dostupnim informacijama, putovali su iz Švicarske za Bosnu i Hercegovinu te su kroz Hrvatsku bili samo na proputovanju. Iz okolice Ciriha, gdje žive, krenuli su u ranim poslijepodnevnim satima utorka računajući da će s prvim zrakama sunca u zoru doputovati u rodnu BiH. Međutim, vozača je najvjerojatnije svladao umor koji se pokazao kobnim na zagrebačkoj zaobilaznici kada se velikom brzinom zabio u kamion.

Policija je uviđajem koji je trajao ostatak noći i cijelo prijepodne, utvrdila da vozač Audija nije držao sigurnosni razmak na cesti te je prilikom sustizanja grupe vozila ispred njega, a u izbjegavanju naleta, u kočenju skrenuo na lijevu prometnu traku te se zabio u zadnji dio srbijanskog kamiona kojim je upravljao 48-godišnji državljanim Srbije. Nakon što 42-godišnji državljanin Švicarske bude otpušten s bolničkog liječenja, preuzet će ga policija i suočiti s kriivčnom prijavom.