POZNAT IDENTITET VOZAČA: Javio se policiji nakon slijetanja u Vranduku, izbjegava susret?

Mjesto nesreće u Vranduku

Vozač Seat Ibize Aldin Tufekčić, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sletio je večeras u rijeku, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Kako saznaje 072info vozač je navodno uspio iskočiti iz automobila, nakon čega je otišao kod prijatelja.

– Javio se policiji i kaže da se otišao presvući kod prijatelja. Ne želi reći gdje se tačno nalazi. Rekao se sutra javiti u policiju – tvrdi izvor za 072info.

Automobil je izvučen iz rijeke, još nije poznato da li je u automobilu bio samo vozač i zbog čega izbjegava susret s policijom.

Prema riječima dežurnog službenika u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) sa cjelokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

– Na licu mjesta je uviđajna ekipa, još se traga za vozačem. Ne zna se u ovom trenutku ništa tačno – kažu iz policije za 072info.

Mjesto slijetanja vozila

Podsjetimo, portal 072info neposredno nakon ove nesreće posjetio je lice mjesta gdje smo zatekli policijske i spasilačke ekipe kako tragaju za vozačem.

Mještani i prisutni policajci sa nevjericom su posmatrali vozilo u rijeci.

-To je naš komšija. Prozori su spušteni, ali njega nema u vozilu. Voda je vozilo odnijela sa jedne strane obale na drugu. Rijeka je ovdje brza, ima puno virova. Pitanje je hoće li ga naći – kazao nam je mještanin Vranduka.

Na licu mjesta je i Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica koja pruža pomoć u potrazi za nestalim vozačem.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE