Poznat sadržaj sporazuma između Sarajeva i Kijeva

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko u ponedjeljak će potpisati Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa u Briselu.

Navodi se da se na osnovu prijateljskih odnosa ova dva grada želi razvijati saradnja u širokom spektru ekonomskih, kulturnih, turističkih, obrazovnih i drugih oblasti s ciljem obostrane koristi.

U prvom članu piše da će se zajedno zastupati evropske vrijednosti demokratije, slobode i vladavine prava s ciljem promovisanja mirnog suživota u Evropi. Drugi član navodi da će se na principima ravnopravnosti i uzajmne koristi uspostaviti prijateljski odnosi između dva grada i jačati saradnja.

ČITAJ JOŠ:  Sorensen: EU će pomoći i BiH

U trećem članu se navodi da će se na principima ravnopravnosti i reciprociteta ojačati saradnju i razmijeniti iskustva u oblastima uređenja javnih prostora, infrastrukturnih projekata, novih tehnologija, nauke i kulture, turizma i drugim oblastima. Četvrti član govori o međusobnoj podršci u kriznim situacijama, kao što je humanitarna pomoć, ali i politička i ekonomska saradnja.

U petom članu se navodi da će kancelarije za međunarodne odnose dva grada djelovati kao objedinjuća veza sa obje strane te da će se održavati redovni kontakti i zajednički projekti. Šest član navodi da se odnosi da nije jedna strana neće biti privilegovana.

ČITAJ JOŠ:  Kao da je sve predvidio, javnost u šoku: Posljednja objava ubijenog policajca na Facebooku vrlo je tragična…

Avaz

GODISNJICA
MARKETING