Poznat stepen povreda ranjenih u cetinjskom masakru

Podijelite vijest

Nakon nezapamćenog masakra u Cetinju, u kojem je Vučko Borilović (34) ubio 10 osoba, a njega je usmrtio sugrađanin da bi spriječio dalji masakr.

Iz Kliničkog centra je saopćeno da se u toj ustanovi na liječenju nalaze četiri pacijenta – tri su na intenzivnoj njezi, od kojih je jedan životno ugrožen.

Dva pacijenta u cetinjskoj bolnici su izvan životne opasnosti, pišu crnogorske Vijesti. Jedan od ranjenih pacijenata, hospitaliziran u KCCG-u, trenutno je stabilan, izvan životne opasnosti je i smješten je na Klinici za neurokirurgiju.

“Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici”, navode iz KCCG-a. Treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama daljnje intenzivne terapije i monitoringa te je također smješten u intenzivnoj jedinici.

“Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prijelom desne nadlaktice, također je operativno zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici”, saopćili su iz Kliničkog centra.

Direktor cetinjske bolnice Ivan Ivanović rekao je za TVCG da su dvije osobe – muškarac i žena – hospitalizirane u toj bolnici nakon ranjavanja u jučerašnjoj tragediji, stabilnog su općeg stanja. “Izvan životne opasnosti su”, kazao je Ivanović, kako prenosi Portal RTCG.


Podijelite vijest