Poznata pjevačica promijenila ime

Poznata pjevačica promijenila ime

Pjevačica Dunja Ilić uživala je ogromnu popularost, a na vrhuncu karijere se povukla iz javnosti, mada se i dalje pisalo i govorilo o njenom turbulentnom privatnom životu.

Ilićeva je prilikom gostovanja u jednoj emisiji otkrila da je podnijela zahtjev za promjenu imena, te da trenutno čeka da joj i u zvaničnim dokumentima piše Ajla Begović, kako što je već upisano na Instagramu.

Naime, ona se u prethodnih nekoliko godina, kako su prenosili mediji, borila sa zavisnošću od alkohola, smrti najvoljenijih, burnog ljubavnog života, a u međuvremenu je promijenila vjeru, ime, ali i mnoge gradove i države.

Kako je izjavila u emisiji „Nije sve tako crno“, promjena imena je proces koji traje.

„Podnijela sam zahtjev za promjenu imena i sada je to proces. Čekam da u zvaničnim dokumentima budem Ajla Begović, kao što sam upisana na Instagramu. Ajla znači ‘mjesečinom obasjana’. Kad sam prihvatala islam, imala sam pravo da izaberem ime, ne moraš da mijenjaš svoje ime ukoliko nije uvrjedljivo po vjeri. Moje ime Dunja nikako nije uvredljivo. Čak ima Dunja pjevačica, Dunja Fazlić u Bosni, ima dosta Dunja koje su islamske vjeroispovesti. Sam taj čin preuzimanja vjere je bio ekstravagantan, pa je bilo previše odmah i ime, tako da nekako nisam skupila hrabrosti 14 godina da to uradim, a bila mi je želja. A inače, izvinjavam se svim Dunjama, ali ja ne podnosim organski ime Dunja“, rekla je Ilićeva u navedenoj emisiji.

Ona je tom prilikom objasnila da je bila krštena, s tim što nikad nije bila vjernik.

„Moji su slave slavili, a ja sam uvijek govorila mojima da ‘ne vjerujem u čika Boga’. Tako sam zvala to tada kad sam bila mala. I negdje sa 16. godina sam se zainteresovala za islam. Imala sam puno prijatelja muslimana i krenula sam dosta da čitam o tome. Krenula sam da vjerujem u nešto i samim tim sam prihvatila tu vjeru. Ništa ja nisam prodala, nisam ja bila ikada pravoslavne vjere, pa prešla u drugu. Totalni hit su bili navodi da sam zbog dečka to uradila. Ja zbog dečka ne bih čarape promjenila na kamoli vjeru. Prihvatila sam ono u šta zaista vjerujem“, izjavila je Ilićeva.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE