Poznata satnica prvog kola Lige za prvaka: Evo kad Zrinjski, Željezničar i Sarajevo hvataju zalet za titulu

Broje se sati do drugog dijela nogometnog prvenstva BH Telecom Premijer lige. Prvi put u historiji našeg nogometa, igrat će se Liga za prvaka i Liga za opstanak, u kojima će se po šest timova boriti za Evropu, a preostalih šest da i naredne godine nastupe u elitnom razredu našeg nogometa.

Utakmicom Zrinjski – Krupa u Mostaru u 16 sati u subotu krenut će se u borbu za prvaka Bosne i Hercegovine. Meč će se direktno i na malim ekranima, a bit će uključene kamere Arene Sport.

U 19 sati lopta s centra kreće na Grbavici. Pola sata ranije bit će upriličeno svečano otvaranje Istočne tribine, a nakon toga nogometaši Željezničara i Slobode kreću po bodove. Uživo će ljubitelji nogometa moći pogledati putem Moje TV.

Sarajevo i Radnik će igrati u nedjelju. U 19.45 sati, također večernji termin, je rezerviran za meč na Koševu. Direktan prijenos na BHT-u kreće pet minuta ranije.

Pogled na tabelu:

tabela-1

Za one koji su zaboravili, podsjećamo, ukupno će se igrati 10 kola i u Ligi za prvaka, ali i Ligi za opstanak. Dvokružno po sistemu svako sa svakim.

Na kraju, od subote kreće i Liga za opstanak, a sastat će se Mladost – Čelik (subota, 16:30), Vitez – Metalleghe BSI (subota, 15:30) i Široki – Olimpic (nedjelja, 19).

I u Ligi za opstanak planirano je da se odigra 10 kola, po sistemu drokružno svako sa svakim.

liga-opstanak

Avaz.ba