Portal 072info

Poznata TV voditeljica Sanela Prašović-Gadžo osudila doček Nove godine u Sarajevu!

Već danima traju polemike oko honorara Dine Merlina za Novogodišnju noć. Dok mu jedni daju punu podršku i željno iščekuju koncert na Trgu Bosne i Hercegovine, drugi na svaki mogući način pokušavaju da iznesu manje poznate stvari te otvore oči ljudima koji slijepo vjeruju da je ta noć zaista nešto dobro.

Jedna od njih je i tv voditeljica Sanela Prašović Gadžo koja je na svom Facebook profilu iznijela svoje mišljenje potkrijepljeno činjenicama, a zatim izazvala mnogobrojne komentare, od većine koja je podržava, ali i od onih koji joj već prijete na razne načine.

Status Sanele Prašović Gadžo prenosimo u cijelosti:

“Iskreno, ne mogu ja da shvatim ovo sa javnom i grandioznom proslavom Nove godine u Sarajevu.
Na stranu sve, ali da smo sada, evo baš u ovom trenutku spremni za to full cool merlinovsko svjetlosno- efektno slavlje od nekoliko stotina hiljada?

Mislim, mi Sarajlije iznervirani od redukcija vode, pa bogme i neki dan i struje…
Mi Sarajlije koji s prvim mrakom grabimo prema kući jer, šetnja po mraku je rizik a ne zadovoljstvo.
Mi Sarajlije čiji glas niko ne čuje kada vrištimo za Roditeljsku kuću i djecu oboljelu od raka. Ili čuju nas tek pomalo al opet to ne riješe sistemski već jedva i to samo trenutno stihijski.

Da li nama treba da nam pjevač koji je prije tek nekoliko godina za puno puno manje novca pjevao za Novu godinu u Budvi sada da zapjeva u Sarajevu i debelo to naplati a od tog su novca naše ionako kreditno prezadužene vlasti mogle bar uistinu našoj bolesnoj djeci sa odjela Onkologije pomoći? ( Puno manje novca u Budvi koštao ).

Ljuta sam zbog toga. Jednako kao i zbog slavlja u vrijeme tragedije kakva je Halep.
Ljuta sam i zbog pjevača koji eto prije neki dan u zagrebačkoj Gloriji udvarajući se zagrebačkoj publici pred koncert u Zagrebu, priča fino kako već 20 godina ima stan u Zagrebu i tu tako živi po 80-tak dana godišnje. Obožava taj Dino Merlin sa Alifakovca, morske specijalitete i talijansku tjesteninu, ništa burek, ništa dolma, a bome ni bosansku kafu ne pije. Preferira espresso.
To licemjerstvo pretočeno u full marketing tipa “sve ću i znam kako ću samo da uzmem novac” toliko vrijeđa da prosto je nevjerovatno kako su i pametni slijepi u ovoj priči.

Jer, nije u ovoj zemlji radnika kojima plate uglavnom kasne, u zemlji izmrcvarenih penzionera koji jadni i zaborave više koji dan im penzija stiže, u zemlji nezadovoljnih prosvjetnih radnika, demobilisanih boraca, imanipulisanih zdravstvenih radnika, nezadovoljnih mladih, u zemlji gdje svega više nema nego što ima, nije vrijeme za slavlje.
Ne za takvo i ne od naših para.
Jer taj novac u budžetu kojim će biti plaćen Dino Merlin muzičar dubokog džepa i velikih apetita sa specijalnim svjetlosnim i zvučnim efektima, to je naš novac. Nas od nas građana koji ga svaki mjesec uplaćujemo u budžet.
Nijednog trenutka to nemojte zaboraviti.

O koliko se tu sramote nakupilo u tom potezu…. a ono o zabrani alkohola … to je tek posebna tema. Ako se koncert pravi da biste pokazali kako je Sarajevo top cool svjetska prijestolnica onda bez alkohola to na tom koncertu neće biti i to je istina koju neko mora da vam kaže. Na slavlju kako ga vi plaćate stotinama hiljada i organizujete se prosto podrazumijeva piće.

A bez pića? Onda ste mogli za 20.000 KM da nam dovedete puni sastav Sarajevske filharmonije i da gospodski uđemo u Novu 2017.godinu. Onako bečki otmjeno. I da budemo posebni.
Ovako, nikada dok živimo nećemo zaboraviti da ste umjesto da nekom djetetu oboljelom od karcinoma bar pokušate život da spasite, vi ste čarobnjaku Merlinu platili ublehu.
Ja dok živim to neću shvatiti. Niti ću naći riječi oprosta za takvu bahatost sa novcem građana.
Šta može ikome na ovom svijetu biti važnije od života djeteta?

Pogledajte Kakanj. Pogledajte u Srbiji gradove kako otkazuju javne dočeke i novac preusmjeravaju za liječenje djece. Šta čekaš moje rodno Sarajevo? Šta čekaš?”

Podijelite članak

Počitajte još

UPOZORENJE GRAĐANIMA: Izbjegavajte ulične prodavače parfema

072info

Godišnjica masakra: Krv je tekla Markalama

072info

Život stanovnika Sarajeva ili Zenice će zbog zagađenja biti kraći za najmanje godinu

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box