Portal 072info

Poznata visina regresa u državnim institucijama BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 68. sjedinici donijelo je Odluku o visini osnovice za obračun plaće i regresa zaposlenim u državnim institucijama za narednu godinu.

Donesena je Odluka o visini regresa u institucijama BiH. Njima se utvrđuje pravo na regres za godišnji odmor za 2017. godinu u visini od 300,00 KM.

Istovremeno, Odlukom se utvrđuje i visina osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u skladu sa Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama BiH, piše “N1“.

Osnovica za obračun plaće zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2017. godinu utvrđuje se u iznosu od 475,69 KM. Za realizaciju ove Odluke zadužuju se institucije Bosne i Hercegovine na koje se ova Odluka odnosi i Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 1.1.2017. godine do 31.12.2017. godine.

Ukoliko budžet za narednu fiskalnu godinu ne bude usvojen do 31. decembra tekuće godine, osnovica za obračun plaće utvrđena u skladu sa odredbama člana 7. stav (1) Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine primjenjivat će se tek od narednog mjeseca od dana usvajanja budžeta.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box