Screenshot 3 39
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 11, 2021 @ 8:40
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Vijest o preranoj smrti influenserice i youtuberke Kristine Kike Đukić iz Srbije je šokirala javnost, a na ovu tragičnu vijest reagirale su i brojne poznate osobe iz BiH i regije.

“Ne mogu da vjerujem da je ova mladost, ova prekrasna djevojka otišla tako rano i tragično. Ovo je poraz svih nas. Bila je žrtva cyberbullyinga, što mi je tako poznato”, napisao je Deen između ostalog na svom Instagram storyju.

“Svi smo kao društvo krivi. To što sam ja jaka i što sam kao životinja naučila od malena da me vrijeđaju i napadaju, ne znači da je svako jak i da se na to treba naviknuti kao da je nešto normalno. Nije normalno da te vrijeđaju hiljade i hiljade maloumnika bez imena i slike, kojima nikada nisi zlo učinio ni na sjenku stao. Nije normalno da svi sadistički uživaju čitajući i gledajući mrcvarenje žrtve. Bolesno je. Kao društvo smo postali izvitoperena gomila psihopata koje zabavlja tuđa patnja”, napisala je srbijanska pjevačica Jelena Karleuša te se prisjetila teškog razdoblja koje je i ona prošla.

“2019. godine, kada sam trpjela strašan medijski linč i kada su dijelovi mog golog tijela bili na svim naslovnim stranama, mjesecima sam aktivno pomišljala na najgore. Od stresa mi je opala kosa. Ali sam bila jaka zbog svoje djece i majke i danas sam živa. Da sam imala 20 godina, kao ova djevojka, rezultat bi vjerovatno bio drugačiji. Zar treba da se plašimo za živote naše djece? Sad treba svi da reagiramo i tražimo zakon koji će one koji maltretiraju druge putem društvenih mreža osuditi na zatvorske kazne. Javno!”, dio je teksta koji je Jelena napisala.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Na sve je reagirala i Selma Bajrami.

“Užasnuta sam saznanjem da je jedna mlada osoba, djevojka u ovom slučaju, oduzela sebi život. Zašto je to učinila, zaista ne znam, iako je činjenica da je prolazila kroz medijsku hajku i linč bez ikakvog razloga. Osvijestite se ljudi. Molim vas. Obratite pažnju na to kako i na koji način se obraćate ljudima generalno. I javne ličnosti imaju emocije i slabosti, kao i sve ostale osobe na ovoj planeti”, napisala je Selma između ostalog.

“Ljubav se ljubavlju vraća. Budimo ljudi jednostavno, nije teško, zaista”, poručila je Selma.

LIDER