Portal 072info

Poznati mladi teniski prvaci BiH

Nakon uspješno organizovanog Davis cup meča BIH-Tunis, Teniski savez BiH povjerio je Zenici organizaciju dva Državna prvenstva.

Od 21. do 23. maja na teniskim terenima Kamberovića polje održano je Državno prvenstvo u kategoriji juniora i juniorki do 14 godina. Nastupilo je 54 tenisera i teniserke iz 25 bh. klubova.

U konkurenciji juniorki trijumfovala je kako se i očekivalo Maja Dodik, članica tenis kluba Mladost iz Zenice. Za titulu prvaka u finalu je bila bolja od  Katarine Trivić iz TK Borac –Banja Luka 6:4 i 6:2 u setovima.

U kategoriji juniora do 14 godina  novi državni prvak je Ajdin Muharemović iz Mostara. Finalni meč protiv Danijala Muminovića iz Slobode Tuzle riješio je u svoju korist sa 6:1 i 5:0 u drugom setu.

U konkurenciji parova pobjednice su  Katarina Trivić-Sara Mikaća. One su u finalu sa 6:2 i 6:1 pobjedile par iz Doboja i Tešnja, Ivana Stanković-Kanita Selimanović.

Kod juniora najuspješniji je bio dubl Leo Puljić-Dražen Petrović /Sarajevo-Prnjavor/. Sa 2:1 u setovima bili su uspješniji od para Danijal Muminović-Ahmed Musić.

Sedam dana nakon Državnog prvenstva do 14 godina, u Zenici će se održati i Državno prvenstvo u tenisu u kategoriji juniora i juniorki do 16 godina.

RTVZE

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak