Screenshot 2020 06 23 ZASTAVA BOSNE I HERCEGOVINE 696x391 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Amira Hadžića poznajete po njegovim video klipovima ali i humanitarnom radu u kojem pomaže sugrađanima Bosne i Hercegovine.

Ovog puta, ogorčen je na policiju, ali i na situaciju u kojoj je mladić sankcionisan zbog fotografije sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine pored table na kojoj piše “Dobrodošli u Republiku Srpsku”. Poznati bh. Youtuber tvrdi da ni mladić a ni policijski službenici nisu upravu. Snimio je klip sa improviziranom zastavom Bosne i Hercegovine.

Njegov video pogledajte u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?v=2D81pkgNPFM

Policija iz Vukosavlja identifikovala je i sankcionisala muškarca iz ove općine koji se fotografisao sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine pored table na kojoj piše “Dobrodošli u Republiku Srpsku”.

Kako je rečeno iz Dobojske policijske uprave, muškarac je prekršio iz Zakon o javnom redu i miru počinio u subotu, 20. juna, kada je fotografiju objavio na društvenoj mreži Facebook, čime je “bezobzirnim ponašanjem izazvao osjećanje uznemirenosti građana općine Vukosavlje”.

Muškarac je identifikovan i sankcionisan danas, navedeno je u saopćenju.

Ovo nije prvi put da vlasti Republike Srpske kažnjavaju osobe zbog isticanja obilježja Republike Bosne i Hercegovine jer to smatraju “uznemirenjem javnosti”.

Sredinom juna policijski službenici Policijske stanice Pale prekršajno su kaznili osobu koja se fotografisala sa, kako navode u saopćenju, zastavom Armije RBiH na Vrelu Miljacke na Palama.

Zapravo, bila je to zastava Republike BiH, odnosno državna zastava Bosne i Hercegovine koja je bila zvanično obilježje zemlje sve do 1998. godine.