Uživo na “072info”: Pratite nastavak 7. i 8. sjednice Skupštine ZDK

Nastavak 7. sjednice Skupštine ZDK bit će održan danas, u sali 301/III sprat Aneksa zgrade RMK Promet-a, (sjedište Kantona) u Zenici sa početkom u 10 sati.

Na dnevnom redu ove sjednice je samo jedna tačka i to Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu – nastavak izjašnjavanja. Po završetku prethodno zakazane 7. sjednice, biti će održana 8. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Na dnevnom redu je sedam tačaka dnevnog reda, a čini se da bi se na ovoj sjednici mogao desiti uvod u smjenu policijskog komesara Rusmira Šišića kako je i najavljivao Fuad Kasumović, lider BHI-KF, jer je upravo prva tačka na ovoj sjednici Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko- dobojskog kantona-skraćeni postupak, predlagača Amele Granić, zastupnice u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o imenovanju Nezavisnog odbora, Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu, Izvještaj o poslovanju Javne zdravstvene ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko- dobojskog kantona za 2022. godinu sa Izvještajem o finansijskom poslovanju Javne zdravstvene ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona za 2022. godinu, Izvještaj o radu Javne ustanove „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona“ za 2022. godinu

Izvjestilac: direktor Javne ustanove i Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za period januar-decembar 2022. godine.

Podsjetimo, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko- dobojskog kantona prilikom gostovanja u emisiji 072PODCAST ekskluzivno je najavio Kasumović, kazavši da će ovom izmjenom doći do smjene komesara policije jer neće ispunjavati uslove.

Sjednicu Skupštine ZDK, zbog ogromnog interesovanja javnosti, portal 072info emitovati će uživo na Facebook stranici i portalu.