jana 750x500 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
NER FIT

Mnoge poznate ličnosti za javnost su izabrale drugačija imena, kako bi bila zvučnija za publiku.

FIXGEHALT

Otkako je Minimaks sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća Fahreti Jahić dao nadimak Lepa Brena, na našoj estradi je počela trka ko će imati zvučniji i originalniji pseudonim.

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno su Anu oslovljavali s Gordana, a promijenila je ime u Nadežda zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade.

Funtinjora Funta Lunga pravo je ime Izvorinke Milošević. Poznatog voditelja svi znaju pod nadimkom Žika, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša.

LIDER

Na početku svoje muzičke karijere, po savjetu menadžera i izdavačke kuće, Alen Islamović odlučio je da koristi umjetničko ime koje zvuči primamljivije za publiku. Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici su došli su na ideju da će Alen biti Alija.

Islamović  2017. godine potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju – izjavio je pjevač.