PRAVA LJUBAV: U braku bili 65 godina, umrli isti dan (VIDEO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Azra-pictures_2013_august_starci_ljubav_574084672_955198680

Jedna prekrasna i nesvakidašnja priča, pokazala je da prava ljubav na ovom svijtu ipak postoji i da može biti prekrasna ukoliko je vi takvom napravite.

Bili su u braku čak 65 godina, a umrli su na isti dan u samo šest sati razmaka.

Frank i Eleanor Turner upoznali su se davne 1948. godine i to u salonu automobila gdje je Frank kupovao auto, a ona je radila kao tajnica.

Prodavač je pitao Franka da li možda želi napraviti testnu vožnju, a on je odgovorio: „Može, ali samo ako će sa mnom ići i vaša tajnica“, ispričala je njihova kći za Observer.

Od tog dana su zajedno. Nakon što je Eleanor završila u domu za starije i nemoćne u Monroeu u Sjevernoj Karolini gdje je imala sve što joj treba, Frank je dolazio svakodnevno i brinuo o njoj, te jo jpružao nešto što uposlenici nisu mogli, ljubav.

Kako ističe njihova kćerka Eleanor je samo trebala stisnuti zvono iznad svog kreveta i pozvati medicinske sestre, ukoliko joj je bila potrebna pomoć, međutim ona to nije nikad napravila, već bi umjesto toga svaki put zvala Franka da dođe.

Eleanor je umrla 29. novembra u domu, a šest sati kasnije umro je i njezin suprug zbog problema s disajnim putevima, te tako se zaista mogu svrstati u jedno veliku i rijetku knjigu ljubavi.

Tokom tih šest sati, on nije ni znao da mu je žena već preminula.

Njihova zajednička smrtovnica objavljena u Charlotte Observeru, te se tako počela širiti društvenim mrežama, a njihova je priča tako postala poznata i za neke izuzetno poučna priča. Pokopani su zajedno na groblju Lakeland Memorial Park.