davidovo srce aa


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Iz grupe Pravda za Davida obavijestili su da će u danas, 8. februara, obznaniti odgovore koje su dobili iz Gradske uprave Banja Luke o tome ko je naređivao uklanjanje cvijeća s mjesta gdje je pronađeno Davidovo tijelo.

“Jedan od zahtjeva koji smo uputili prema novoj banjalučkoj Gradskoj upravi bio je da nam se dostave službeni podaci o tome ko je naređivao uklanjanje obilježja (cvijeće) postavljenog na mjestu gdje je pronađeno beživotno tijelo ubijenog Davida Dragičevića (Davidovo srce).

Dobili smo odgovor od Gradske uprave sa podacima koje smo tražili i koje ćemo 8. februara u 14 satia predstaviti javnosti upravo kod Davidovog srca”, najavili su iz grupe Pravda za Davida.

Dodaju da će se medijima obratiti Sofija Grmuša i Merlina Ivić, predsjednica i potpredsjednica udruženja građana “Put pravde”.

David Dragičević je mladić koji je u martu 2018. godine ubijen u Banjoj Luci.

Nestao je 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze.

Njegov otac Davor Dragičević tvrdi da je David otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u “zločinačkoj državi”.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija.

Manja grupa građana otada svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.