Pravda za Dženana Memića: Prijaviti mogu koga hoće i za šta hoće, ali neka nam Alisa prvo kaže ko je ubio Dženana

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Alisa Mutap Ramić prijavila je Muriza Memića, oca stradalog mladića Dženana, za ugrožavanje sigurnosti. Ramić je prijavu podnijela u policijskoj upravi Novi Grad. Također, prema naredbi postupajućeg tužioca Memić će na okolnosti prijave izjavu dati u ponedjeljak u prostorijama PU Novi Grad. Povodom ovoga oglasila se i zvanična Facebook grupa Pravda za Dženana Memića.

“Ovih dana ćete čitati o raznim prijavama protiv Muriza Memića.

Muriz Memić je, ukoliko neko ne zna, otac ubijenog Dženana Memića i čovjek kojeg na snimku u prilogu prati hiljade građanki i građana bez ikakvog incidenta.

Lica protiv kojih je podignuta i potvrđena optužnica na Sudu BiH, a koji su prvostepenom presudom oslobođeni, sada prijavljuju Muriza za ugrožavanje sigurnosti.

Mi se pitamo, kako im to skoro 7 godina nije ugrožavao sigurnost, šta se to promijenilo u našem nastupu prema njima? Ništa.

Održali smo 20 protesta, hiljade ljudi je dolazilo na Murizov poziv. Šutjeli su kada bi ih Muriz za to zamolio, hodali za njim bez ijednog incidenta, a bilo ih je iz svih krajeva BiH. Da je Muriz ikada ikome želio ugroziti sigurnost, mogao je to uraditi bilo kad u ovih skoro 7 godina, ali nikada nije.

Svi smo mi svjedoci tome! On je birao pravni put, ponavljajući da je legalista i da traži samo da institucije rade svoj posao. Zato, prijaviti mogu koga hoće i za šta hoće, ali neka nam Alisa prvo kaže: Ko je ubio Dženana? Mi ostajemo uz babu Muriza do kraja. I izdržat ćemo i ovaj pritisak”, navodi se u objavi grupe Pravda za Dženana Memića.

Raport