Portal 072info

Pravda za svu našu djecu – Probudite se ljudi, sutra na ovoj strašnoj listi može biti svako od nas

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posljednji slučaj brutalnog ubistva 30-godišnjeg Edina Zejčirovića potresao je cijelu BiH. Njegovo ime je još samo jednu u nizu koje se našlo na listi onih koji više nisu sa nama, a čije ubice država BiH (ne)svjesno nagrađuje malim kaznama ili pak zataškavaju te dobijaju na vremenu ne bi li javnost zaboravila na njih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nismo zaboravili. Nećemo i ne smijemo. Ovo su naša djeca i sjećat ćemo ih se svaki dan. Takođe, njihova imena ćemo izgovarati te podsjećati na njihove ubice da nikad nećete imati smiraj, da će vas vaša savjest emocionalno i duševno ubiti…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ja sam Danijela Aranđelović, zataškali su moj slučaj tako što su rekli da sam vozila pijana iako je dokazano da je alkotest bio 0, da sam umrla na licu mjesta iako piše da sam umrla sat kasnije, i da sam iskrvarila iako na licu mjesta nije bilo ni kapi krvi.

Ja sam Denis Mrnjavac, izboli su me vršnjaci nožem pred punim tramvajem, pred 50 svjedoka koji nisu reagovali i nisu mi spasili život!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ja sam Ivona Bajo, moj slučaj su zataškali tako što su rekli da me slučajno ubola žica na biciklu, iako su za to bili odgovorni kriminalci pred čijim sam se kamionom slučajno nasla dok su nosili teret sumnjiva porijekla!

Ja sam Nikola Đurovic, pregazio me na pješačkom prijelazu budžovan, umjesto koga je odgovornost preuzeo čovjek koji nije ni bio u državi tokom mog ubistva!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ja sam Stanko Gligoreviđ, iz pištolja u školskom dvorištu ubio me drug i dobio minimalnu zatvorsku kaznu!

Ja sam Harun Mujkić, glavu mi je razbio školski drug zbog čega sam ostao na mjestu mrtav, drug je dobio smanjeno vladanje za moje ubistvo.

Ja sam Jovan Arbutina, pijani vozač me pregazio na pješačkom prijelazu i skratio moj život 6 dana prije mog dvadesetog rođendana, dobio je 6 mjeseci kazne, a moja porodica nije bila obaviještena da je suđenja uopšte bilo!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mi smo Edin HerićAdel ŠehićAlem Dedić i Reuf Alibašić, nas su pozvali u rudnik gdje su nas žive zatrpali, bili smo živi još satima nakon što smo poprijeko umrli bez zraka, činili smo sve da se izvučemo napolje, ali nije pomoglo! Naš slučaj je u procesu zataškavanja!

Ja sam Alen Šehović, mene je pijani granični policajac udario autom i vukao za sobom 50 metara dok sam još bio živ! Nastavio je dalje i nije pokušao da mi pomogne!

Ja sam Mahir Rakovac, školski drugari su me silovali oklagijom, zatim verbalno, psihički i fizički nastavili svakodnevno da se iživljavaju nada mnom cijelih 5 godina! Prebacio sam se u drugu školu gdje su me isti ponovo pratili i zlostavljali! Ubio sam se nakon 5 godina torture!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ja sam Dženan Memić, zadobio sam udarac u glavu koji me odveo u komu a zatim u smrt! Moja djevojka Alisa je glumila amneziju a tužilastvo je pokušalo da svali ubistvo na ljude koji ga nisu počinili!

Mi smo Edita Malkoč i Selma Agić, pregazio nas je budžo koji je uspio da pobjegne u drugu zemlju, i čiji su pomagači pisali istom da je vrijeme da bježi jer nas je hitna ‘počistila’ s ceste!

Ja sam David Dragicević, kidnapovali su me, silovali, mučili i na kraju ugušili pripadnici MUP-a i mafija, prolazio sam neviđenu torturu 7 dana prije smrti, ubice su moju smrt pokušale da predstave kao samoubistvo!

Ja sam Muhamed Vehabović, pretučen sam nakon što sam zadobio smrtonosne povrede na glavi! Prijatelji su me doveli kući i rekli roditeljima da ne mogu doći sebi jer sam pijan! Umro sam od povreda!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ja sam Bojan Milovanović, zadobio sam ubod šarafcigerom u gradu u koji sam došao samo da izađem i dobro se provedem, ostao sam na mjestu mrtav!

Mi smo Adis Šehović i Davor Vujinović, ubijeni smo kalašnjikovom jer smo vršili svoju ljudsku i policijsku dužnost, i jer smo bili pošteni! Naš slučaj je u procesu zataškavanja.

Ja sam Lana Bijedić. Imala sam 19 godina kada su me pronašli mrtvu u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Mog ubicu još uvijek nisu pronašli…

Ja sam Edin Zejčirović pretučen sam do smrti, tukli su me nogama i dok sam molio da prestanu oni su bili još gori, zatim su me bacili u Savu. A oni su se ponašali kao da ništa nije bilo! Mene sada više nista ne boli, sada sam na puno ljepšem mjestu od zemaljskog.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

PRAVDA ZA SVU NAŠU DJECU, PRAVDA ZA SVE NAS!

Probudite se ljudi, sutra na ovoj strašnoj listi može biti svako od nas!

Podijelite članak
  • 159
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Policija zaustavila 67-godišnjaka sa 3,71 promila alkohola u krvi

Portal 072info

Tučnjava u ugostiteljskom objektu, pa pokušaj ubistva nožem

Portal 072info

Djevojku slučajno upucao vjerenik

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME